Go to main content of this page.

Zuccotto

price on request

description

ZUCCOTTO (Toscaans nagerecht)

INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 150 cc. Sterke koffie
  • 100 cc. Koffielikeur
  • 1 pk. Lange vingers (klein)
  • 50 gr. Amandelen
  • 50 gr. Hazelnoten
  • 150 gr. Pure chocolade
  • 300 cc. Slagroom
  • 4 el. Poedersuiker
  • Cacaopoeder

BEREIDINGSWIJZE

-bekleed een glazen kom (1 ltr. inhoud) met plastic folie.
-meng in een andere kom de koffie met de likeur.
-doop de lange vingers 1 voor 1 in de koffie en bekleed de binnenkant van de kom ermee.
(suikerkant naar buiten.)
-hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.(af laten koelen)
-smelt de helft van de chocolade en hak de andere helft grof.
-klop de slagroom met de poedersuiker stijf en meng de noten en de gehakte chocola erdoor.
-schep de helft van het roommengsel in de kom en strijk het op aan de randen.
-spatel de gesmolten chocolade door de rest van de slagroom en schep het in de kom.
-dek af met de rest van de lange vingers.
-zet de zuccoto minimaal 1 uur in de koelkast.

DOORGEVEN

-stort de zuccotto op een platte schaal en bestrooi met cacaopoeder.
Zuccotto is een echt Toscaans nagerecht.
Het gerecht heeft het uiterlijk van een koepel.
Dit is een verwijzing naar de koepel van Florence.