Visterrine met gerookte zalm, paling en tomatencoulis
description
VISTERRINE MET GEROOKTE ZALM , PALING EN TOMATENCOULIS
INGREDIENTEN VOOR 12 PERS:
- 500 gr. Zalmfilet Ingredienten voor de saus
- 200 gr. Gerookte paling
- 200 gr. Gerookte zalm 750 gr. Tomaten
- 300 gr. Belgische spinazie 1 el. Maizena
- 500 gr. Room 1 el. Fijngesneden dille
- 4 st. Eieren Peper, zout en suiker
- 2 st. Winterwortel
- 50 gr. Roomboter
BEREIDINGSWIJZE VAN DE TERRINE
-snijd de zalmfilet in kleine stukken en doe deze tezamen met de eieren in de keuken-
machine.
-voeg peper en zout toe en pureer de vis tot een gladde massa.
-haal de massa uit de machine en zet deze koud.
-sla de room op tot yoghurtdikte en zet deze eveneens koud.
-schrap de winterwortel en snijd op de snijmachine in de lengt dunne plakken.
-blancheer de wortelplakken af in ruim water en spoel ze vervolgens koud.
-haal de nerf uit de spinazieblaadjes en blancheer deze tevens af. (niet te gaar)
-leg de spinazieblaadjes op een droge theedoek in een breedte van "12 cm en de lengte
van de terrine.
-leg hierop de gerookte zalm en vervolgens de gerookte paling.
-rol het geheel voorzichtig strak op zodat men een rol krijgt.
-beboter de terrine en de deksel (niks overslaan anders zal de terrine vastplakken)
-bekleed de binnenkant van de terrine met de wortelplakken en laat aan beide kanten
"3 cm. uitsteken.
-meng vervolgens de room beetje bij beetje onder de vismassa en maak eventueel opnieuw
op smaak met peper en zout.
-schep vervolgens de terrine half vol en leg hierin de rol van paling en zalm.
-dek vervolgens de rol af met de rest van de visfarce.
-klop vervolgens de terrine een paar maal op de werkbank om overtollige lucht eruit te klop
pen.
-zet de terrine " 1 uur au bain marie in een voorverwarmde oven van 180 gr.
-de terrine is gaar als deze veerkrachtig aanvoelt.
-als de terrine gaar is deze uit de oven nemen en laten rusten.
-stort vervolgens de terrine voorzichtig en snijd plakken.
BEREIDINGSWIJZE VAN DE SAUS
-blender de tomaten en zeef vervolgens de massa.
-breng de tomatencoulis aan de kook.
-bind de coulis af met een beetje maizena en maak de coulis op smaak met peper, zout en
suiker.
-voeg de dille toe als de saus is afgekoeld.