Tomatenbaverois
description
TOMATENBAVAROIS
INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN
- 125 cc. tomatensap
- 125 gr. room
- 125 gr. kwark
- 7 gr. bladgelatine
- peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
*week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
*sla de room op tot yoghurtdikte en zet deze koud.
*sla de kwark luchtig.
*verwarm het tomatensap.
*knijp de gelatine blaadjes uit en los deze op in het tomatensap. (niet laten koken)
*zet het sap koud.
*maak metalen vormpjes vochtig.
*als het sap lobbig begint te worden uit de koeling nemen.
*spatel de kwark voorzichtig onder het tomatensap.
*spatel vervolgens de slagroom onder het geheel en maak op smaak met peper en
zout.
*schep de massa in de vormpjes en strijk ze glad.
*laat opstijven in de koeling.
*als de bavarois stijf is de vormpjes heel even in heet water houden en vervolgens
storten.