Tartine alla Grappa con le pere
description
Tartines met grappa en peer
Recepturen bewerkt door Wim Ubben
Hoeveelheid: 6 personen
Categorie: Koude Keuken: Antipasti,
Voor: Kookclub VESTA
Datum: Dinsdag 22-03-2011
Hoeveelheid: Ingrediënten:
- 200 gram Mascarpone
- 200 gram Petit Suisse, Franse kaas uit Normandie, (platte kaas of mager kwark)
- 2 eetl. Grappa
- 1 Peer,
- Sap van ½ citroen
- 4 plakken Fontina kaas,
- Kaas van koemelk met geperste halfgekookte zuivel,
- geproduceerd in de Aosta-vallei. Hij heeft een typisch
- zachte en delicate smaak.
- 6 sneetjes Witbrood zonder korst, in vierkantjes gesneden
Bereiding:
1 Roer de mascarpone met de Petit suisse glad en roer er naar smaak de
grappa door
2 Schil de peer snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd elk kwart
doormidden en besprenkel licht met wat citroensap
3 Snijd de plakjes Fontina in 4 driehoekjes en bestrijk deze royaal met het
mascarponemengsel en leg er om enom ee stukje peer en een driehoekje
fontina op.