Go to main content of this page.

Tartine alla Grappa con le pere

price on request

description

Tartines met grappa en peer

Recepturen bewerkt door Wim Ubben

Hoeveelheid: 6 personen
Categorie: Koude Keuken: Antipasti,
Voor: Kookclub VESTA
Datum: Dinsdag 22-03-2011

Hoeveelheid: Ingrediënten:

  • 200 gram Mascarpone
  • 200 gram Petit Suisse, Franse kaas uit Normandie, (platte kaas of mager kwark)
  • 2 eetl. Grappa
  • 1 Peer,
  • Sap van ½ citroen
  • 4 plakken Fontina kaas,
  • Kaas van koemelk met geperste halfgekookte zuivel,
  • geproduceerd in de Aosta-vallei. Hij heeft een typisch
  • zachte en delicate smaak.
  • 6 sneetjes Witbrood zonder korst, in vierkantjes gesneden

Bereiding:

1 Roer de mascarpone met de Petit suisse glad en roer er naar smaak de
grappa door
2 Schil de peer snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd elk kwart
doormidden en besprenkel licht met wat citroensap
3 Snijd de plakjes Fontina in 4 driehoekjes en bestrijk deze royaal met het
mascarponemengsel en leg er om enom ee stukje peer en een driehoekje
fontina op.