Go to main content of this page.

Soepje van komkommer met een gelei van pomodori en gefrituurde zeetongfilet

price on request

description

Soepje van komkommer, een gelei van pomodori, gefrituurde zeetong

Wim Ubben, Recepturen

Hoeveelheid: 4 personen
Categorie: Koude Keuken: Amuses
Voor: Kookclub VESTA
Datum: Dinsdag 22-06-2010

Hoeveelheid: Ingrediënten:

1 komkommer
¼ Venkel
Olijfolie
Peper, zout
2 dl. Tomatensap
1 blaadje Gelatine
1 theel Agar-agar
2 Filets van slibtong
Panco paneer
Bloem
Eiwit
Frituurolie

Bereiding:

1 Schil de komkommer, maak de venkel schoon snij beide in stukjes en verklein
ze zeer fijn in de keukenmachine
2 Passeer het soepje nu en breng op smaak met peper en zout. Plaats in de
koeling tot gebruik
3 Week de gelatine, breng de tomatensap aan de kook, voeg al roerend de
agar-agar toe, laat 1minuut doorkoken, neem van het vuur en los er de
gelatine in op
4 Verdeel het sap over 4 kleine vormpjes en laat ze in de koeling opstijven
5 Snij de tongfilets in lange reepjes en paneer ze, haal ze eerst licht door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door de panco

Afwerken en serveren:

1 Verdeel het soepje over 4 kleine kommetjes, los het tomaten geleitje en
plaats het midden in het soepje
2 Frituur de reepjes tongfilet inde olie op 180°C, laat ze even goed uitlekken op
keukenpapier
3 En leg 2 reepjes over het blokje tomatengelei