Soepje van komkommer met een gelei van pomodori en gefrituurde zeetongfilet
description
Soepje van komkommer, een gelei van pomodori, gefrituurde zeetong
Wim Ubben, Recepturen
Hoeveelheid: 4 personen
Categorie: Koude Keuken: Amuses
Voor: Kookclub VESTA
Datum: Dinsdag 22-06-2010
Hoeveelheid: Ingrediënten:
1 komkommer
¼ Venkel
Olijfolie
Peper, zout
2 dl. Tomatensap
1 blaadje Gelatine
1 theel Agar-agar
2 Filets van slibtong
Panco paneer
Bloem
Eiwit
Frituurolie
Bereiding:
1 Schil de komkommer, maak de venkel schoon snij beide in stukjes en verklein
ze zeer fijn in de keukenmachine
2 Passeer het soepje nu en breng op smaak met peper en zout. Plaats in de
koeling tot gebruik
3 Week de gelatine, breng de tomatensap aan de kook, voeg al roerend de
agar-agar toe, laat 1minuut doorkoken, neem van het vuur en los er de
gelatine in op
4 Verdeel het sap over 4 kleine vormpjes en laat ze in de koeling opstijven
5 Snij de tongfilets in lange reepjes en paneer ze, haal ze eerst licht door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door de panco
Afwerken en serveren:
1 Verdeel het soepje over 4 kleine kommetjes, los het tomaten geleitje en
plaats het midden in het soepje
2 Frituur de reepjes tongfilet inde olie op 180°C, laat ze even goed uitlekken op
keukenpapier
3 En leg 2 reepjes over het blokje tomatengelei