Scampi´s met kreeftensaus
description
SCAMPI´S MET TAGLIATELLI EN KREEFTENSAUS
INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN
- 250 gr. scampi´s
- 250 gr. soepkreeft
- 50 gr. gesnipperde ui
- 50 gr. fijngesneden prei
- 50 gr. winterpeen
- 2 tn. gekneusde knoflook
- 1 el. tomatenpuree
- 1 st. vleestomaat
- 250cc. visbouillon
- 100 cc. witte wijn
- 1 bl. basilicum
- 1 tk. thijm
- 1 el. olijfolie
- 250 cc. room
- 30 cc. vieux
BEREIDINGSWIJZE
*pel de scampi´s en doe de schalen bij de soepkreeft.
*hak de soepkreeft in kleine stukken.
*maak de olijfolie warm in een hoge pan en bak de gehakte soepkreeeften aan.
*als de soepkreeft roodgekleurd is de groenten en de teentjes knoflook toevoegen .
*fruit het geheel goed aan zonder te kleuren.
*voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat de tomatenpuree ontzuren.
*blus vervolgens af met de visbouillon en de witte wijn tot het geheel onder staat.
*als dit niet het geval is iets water toevoegen.
*voeg vervolgens de kruiden toe en laat het geheel een half uur doorkoken.
*passeer vervolgens de fonds door een doek en laat de fonds inkoken tot 100 cc.
*voeg de room toe en laat de saus inkoken op dikte.
*blender de saus vervolgens en maak op smaak met peper, zout en de vieux.
DOORGEVEN
*bestrooi de scampi´s met peper en zout en bak de scampi´s snel aan in een scheutje olijfolie.
*dresseer een bedje tagliatelli in het midden van een warm bord. (zie receptuur)
*dresseer de scampi´s rondom en nappeer met de kreeftensaus.
Recept: Jan Benning