Go to main content of this page.

Scampi´s met kreeftensaus

price on request

description

SCAMPI´S MET TAGLIATELLI EN KREEFTENSAUS
INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 250 gr. scampi´s
  • 250 gr. soepkreeft
  • 50 gr. gesnipperde ui
  • 50 gr. fijngesneden prei
  • 50 gr. winterpeen
  • 2 tn. gekneusde knoflook
  • 1 el. tomatenpuree
  • 1 st. vleestomaat
  • 250cc. visbouillon
  • 100 cc. witte wijn
  • 1 bl. basilicum
  • 1 tk. thijm
  • 1 el. olijfolie
  • 250 cc. room
  • 30 cc. vieux

BEREIDINGSWIJZE

*pel de scampi´s en doe de schalen bij de soepkreeft.
*hak de soepkreeft in kleine stukken.
*maak de olijfolie warm in een hoge pan en bak de gehakte soepkreeeften aan.
*als de soepkreeft roodgekleurd is de groenten en de teentjes knoflook toevoegen .
*fruit het geheel goed aan zonder te kleuren.
*voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat de tomatenpuree ontzuren.
*blus vervolgens af met de visbouillon en de witte wijn tot het geheel onder staat.
*als dit niet het geval is iets water toevoegen.
*voeg vervolgens de kruiden toe en laat het geheel een half uur doorkoken.
*passeer vervolgens de fonds door een doek en laat de fonds inkoken tot 100 cc.
*voeg de room toe en laat de saus inkoken op dikte.
*blender de saus vervolgens en maak op smaak met peper, zout en de vieux.

DOORGEVEN

*bestrooi de scampi´s met peper en zout en bak de scampi´s snel aan in een scheutje olijfolie.
*dresseer een bedje tagliatelli in het midden van een warm bord. (zie receptuur)
*dresseer de scampi´s rondom en nappeer met de kreeftensaus.

Recept: Jan Benning