Go to main content of this page.

Romige aspergesoep met gerookte paling

price on request

description

ROMIGE ASPERGESOEP MET GEROOKTE PALING

INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 125 gr. Gerookte paling
  • 250 gr. Asperges
  • 40 gr. Roomboter
  • 50 gr. Bloem
  • 500 cc. Aspergevocht
  • 500 cc. Room
  • Foelie
  • ½ bs. Gehakte peterselie
  • Bouillonpoeder om op smaak te maken

BEREIDINGSWIJZE

*schil de asperges op de gebruikelijke manier.(schillen bewaren)
*snijd de asperges in stukjes van ± 1 cm en kook de stukjes beetgaar.
*haal de beetgare stukjes uit het kookvocht en zet deze apart.
*voeg de schillen toe aan het aspergevocht en trek in ± 20 min. een bouillon.
*smelt de roomboter in een pan en voeg de bloem toe totdat een roux ontstaat.
*laat de roux op een heel zacht vuurtje in 3 minuten gaar worden.
*laat de roux afkoelen.
*als de roux is afgekoeld de warme bouillon toevoegen en het geheel glad roeren.
*als de massa is gladgeroerd de room en de foelie toevoegen en de soep laten inkoken op
dikte.
*als de soep is ingedikt op smaak maken met bouillonpoeder.
*mochten er nog klontjes in de soep zitten deze even oproeren met een staafmixer.

DOORGEVEN

*neem 4 soepborden.
*snijd de gerookte paling in reepjes.
*leg deze in het midden van het bord.
*verdeel de stukjes asperge over de soepborden.
*zet de soepborden in een warme oven van 130 graden en laat de borden warm worden.
*neem vervolgens de borden uit de oven
*verdeel de hete soep over de borden en bestrooi met de gehakte peterselie.