Go to main content of this page.

Rollade van scholfilet met citroenconfituur 2

price on request

description

Rollade van scholfilet met ansjovis en citroenconfituur, groene asperges

Wim Ubben, Recepturen

Hoeveelheid: 4 personen

Categorie: Warme Keuken: Voorgerechten
Voor: Kookclub VESTA
Datum: Dinsdag 22-04-2014

Hoeveelheid: Ingrediënten:

8 Scholfilets
50 gram Ansjovis,(blik)
enkele takjes Dille
Boter
Peper, zout
voor de citroenconfituur:
2 Citroenen
1 eetl suiker
½ theel zout
8 Groene asperges

Bereiding citroenconfituur:

1 Schil de citroenen en kook de schillen ca 3 minuten. Laat afkoelen
2 Snij de schillen en het vruchtvlees in stukjes met de suiker en het zout. Plaats
minimaal 1 uur in de koeling
3 Mix dan met de staafmixer tot een crème

Bereiding van de scholfilet:

1 Verwijder de huid van de scholfilets. Leg ze op de werkplek en bestrijk ze licht
met citroenconfituur
2 Hak de ansjovis fijn, doe dit ook met de dille en meng beide. Verdeel de
massa over de filets
3 Leg 2 filets op elkaar en rol ze op. Zet ze vast met een satéprikker.
Schil de asperges en kook ze op de bekende wijze beetgaar. Neem ze uit het
kookvocht en zet ze weg tot gebruik

Afwerken en serveren:

1 Bak de scholfilets aan beide zijden in wat boter mooi goudbruin. Bestrooi licht
met pezo
2 Smoor de asperges in wat boter op.
3 Leg op de voorverwarmde borden elk 2 asperges en plaats er een scholfilet
bovenop
4 Serveer indien gewenst een weinig Hollandaisesaus en 3 gekookte nieuwe
aardappeltjes