Ravioli van knolselderij en gamba met humus 1
description
Ravioli van knolselderij, gamba en humus
Wim Ubben Recepturen
Hoeveelheid: 4 personen
Categorie: Warme keuken / Amuses
Voor: Kookclub VESTA
Datum: Dinsdag 2204-2014
Hoeveelheid: Ingrediënten:
- 90 gram Kikkererwten, gekookt ( uit blik,uitgelekt)
- 1 teentje Knoflook
- ¼ Citroen, rasp en sap
- 1 eetl Sesampasta (Tahin)
- 1 eetl Olijfolie
- Paprikapoeder, edelsüss
- Ras el hanout,
- 8 plakjes Knolselderij. Stand 8
- 4 Gamba’s 16/20
- 1 dl Room
- 1 dl Groentebouillon
- Citroensap
- voor de garnering:
- Zwart sesamzaad
- Affila cress
Bereidingswijze:
Blancheer de plakjes knolselderij beetgaar in kokend water met wat zout,
laat ze afkoelen
2 Steek 4 plakjes ui met een ronde steker van ca 10 cm. En de andere 4 met
een steker van Ø 12cm
3 Blender de uitgelekte kikkererwten, knoflook, citroenrasp en sesampasta fijn
tot een gladde puree
4 Doe de massa in een kom en meng er de olijfolie onder. Breng de massa op
smaak met peper, zout, paprikapoeder en ras el hanout
5 Koo de room samen met de bouillon op laat wat in koeken en breng dan op
smaak met pezo en weinig citroensap
6 Marineer de gamba’s in wat olijfolie
Afwerken:
1 Bak de gamba’s kort aan
2 Leg op de voorverwarmde borden een plakje knolselderij van Ø 10 cm en
spuit hierop een hoopje van de warme humus en leg er dan een groot plakje
knolselderij overheen
3 Schuim intussen de roomsaus op en nappeer die over de ravioli. Leg hierop d
een gamba
4 garneer af met de sesamzaadjes en de erwtencress