Go to main content of this page.

Ravioli van knolselderij en gamba met humus 1

price on request

description

Ravioli van knolselderij, gamba en humus

Wim Ubben Recepturen

Hoeveelheid: 4 personen
Categorie: Warme keuken / Amuses
Voor: Kookclub VESTA
Datum: Dinsdag 2204-2014

Hoeveelheid: Ingrediënten:

  • 90 gram Kikkererwten, gekookt ( uit blik,uitgelekt)
  • 1 teentje Knoflook
  • ¼ Citroen, rasp en sap
  • 1 eetl Sesampasta (Tahin)
  • 1 eetl Olijfolie
  • Paprikapoeder, edelsüss
  • Ras el hanout,
  • 8 plakjes Knolselderij. Stand 8
  • 4 Gamba’s 16/20
  • 1 dl Room
  • 1 dl Groentebouillon
  • Citroensap
  • voor de garnering:
  • Zwart sesamzaad
  • Affila cress

Bereidingswijze:

Blancheer de plakjes knolselderij beetgaar in kokend water met wat zout,
laat ze afkoelen
2 Steek 4 plakjes ui met een ronde steker van ca 10 cm. En de andere 4 met
een steker van Ø 12cm
3 Blender de uitgelekte kikkererwten, knoflook, citroenrasp en sesampasta fijn
tot een gladde puree
4 Doe de massa in een kom en meng er de olijfolie onder. Breng de massa op
smaak met peper, zout, paprikapoeder en ras el hanout
5 Koo de room samen met de bouillon op laat wat in koeken en breng dan op
smaak met pezo en weinig citroensap
6 Marineer de gamba’s in wat olijfolie

Afwerken:

1 Bak de gamba’s kort aan
2 Leg op de voorverwarmde borden een plakje knolselderij van Ø 10 cm en
spuit hierop een hoopje van de warme humus en leg er dan een groot plakje
knolselderij overheen
3 Schuim intussen de roomsaus op en nappeer die over de ravioli. Leg hierop d
een gamba
4 garneer af met de sesamzaadjes en de erwtencress