Go to main content of this page.

Mosselen op zeeuwse wijze

price on request

description

GEKOOKTE MOSSELEN OP ZEEUWSE WIJZE

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERS

  • 200 cc. Witte wijn
  • 2 kg. Mosselen
  • 100 gr. Grof gesnipperde ui
  • 100 gr. Fijngesneden prei
  • ½ bs. Bladselderij
  • 100 gr. Winterwortel
  • 40 gr. Boter

BEREIDINGSWIJZE

-spoel de mosselen onder stromend water af.
-verwijder eventuele baardresten en andere ongerechtigheden.
-gooi reeds openstaande en zware slikmosselen weg.
-verhit de boter in een grote pan.
-voeg de groenten toe en laat het geheel onder voortdurend omscheppen gedurende 2 minuten
fruiten zonder dat de groenten kleur krijgen.
-voeg de peper en de wijn toe.
-laat het geheel flink doorkoken en doe dan zoveel mosselen in de pan dat het deksel er noch
op past.
-kook de mosselen boven een hoge warmtebron niet langer dan 6 minuten.
-beweeg de pan tijdens het koken zonder ophouden(daardoor komt het kokende vocht met alle
mosselen in aanraking).
-door het bewegen van de pan openen de schelpen van de mosselen zich allemaal vrijwel
gelijktijdig.
-laat de mosselen niet te lang koken anders worden ze taai.
-als de schelpen allemaal geopend zijn de pan van het vuur nemen en de mosselen uit het
vocht
-scheppen.
-giet het vocht door een doek en houd dit achter.
-pel de mosselen.