Lamsfilet met schorseneren
description
LAMSFILET MET SCHORSENEREN EN EEN KLETSKOP VAN PARMEZAANSE KAAS
INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN.
- 500 gr. Lamsfilet
- 2 el. Pesto
- 600 gr. Aardappelen (ongeschild)
- 100 gr. Roomboter
- ¼ bs. Basilicum
- 1 kg. Schorseneren
- Peper en zout
- Ingredienten voor de kletskop
- 100 gr. Geraspte kaas
- 1 el. Gedroogde Italiaanse kruiden
- ingredienten voor de saus
- 200 cc. Rode wijn
- 300 cc. Kalfsfond
- 50 gr. Roomboter
- 3 el. Gehakte peterselie
BEREIDINGSWIJZE
*smeer de lamsfilet in met de pesto.
*schil de aardappelen en kook deze gaar.
*druk de gaargekookte aardappelen door een pureeknijper en breng op smaak met peper,
zout, nootmuskaat en een klontje boter.(houd de puree warm)
*snijd de waterkers fijn.
*schil de schorseneren (houd 2 dikke schorseneren achter om te frituren) en kook deze
beetgaar af in ruim kokend water waaraan zout en citroensap is toegevoegd.
*spoel ze vervolgens koud, snijd ze in stukjes van 5 cm en dep ze droog.
*bak de lamsfilet rondom aan in bruisende boter en leg deze vervolgens op een rooster en
bestrooi met peper en zout.
*fruit in de bakboter de fijngesnipperde sjalotjes aan en blus vervolgens af met de wijn en de
fond en laat de saus inkoken op dikte.
*meng de Italiaanse kruiden met de geraspte kaas.
*schep rondjes van het kaasmengsel op bakpapier en bak de kletskoppen af in ± 6 minuten op
een temperatuur van 195 graden.
*schil de achtergehouden schorseneren en snijd hier lange dunne plakken van.(dunschiller)
*frituur de plakken af in olie van 180 graden, dep ze daarna droog en bestrooi met een beetje
zout.
DOORGEVEN
*schuif de lamsfilet in een oven van 130 graden gedurende 15 minuten totdat een
kerntemperatuur
van 49 graden is bereikt.
*maak de saus warm en monteer deze af met een klontje roomboter.
*bak de gekookte schorseneren aan en maak de puree warm.
*meng de fijgesneden basilicum met de puree en doe deze in een spuitzak.
*spuit een rondje puree in het midden van een warm bord.
*neem de lamsfilet uit de oven, en leg deze op de puree.
*nappeer rondom met de saus en leg de schorseneren rondom.
*spuit een tipje puree op de lamsfilet en leg hier de kletskop op.
*spuit kleine tipjes puree op de kletskop en zet hier de gefrituurde krullen mee vast.
*afgarneren met een takje groen.