Go to main content of this page.

Lamsfilet met schorseneren

price on request

description

LAMSFILET MET SCHORSENEREN EN EEN KLETSKOP VAN PARMEZAANSE KAAS

INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN.

  • 500 gr. Lamsfilet
  • 2 el. Pesto
  • 600 gr. Aardappelen (ongeschild)
  • 100 gr. Roomboter
  • ¼ bs. Basilicum
  • 1 kg. Schorseneren
  • Peper en zout
  • Ingredienten voor de kletskop
  • 100 gr. Geraspte kaas
  • 1 el. Gedroogde Italiaanse kruiden
  • ingredienten voor de saus
  • 200 cc. Rode wijn
  • 300 cc. Kalfsfond
  • 50 gr. Roomboter
  • 3 el. Gehakte peterselie

BEREIDINGSWIJZE

*smeer de lamsfilet in met de pesto.
*schil de aardappelen en kook deze gaar.
*druk de gaargekookte aardappelen door een pureeknijper en breng op smaak met peper,
zout, nootmuskaat en een klontje boter.(houd de puree warm)
*snijd de waterkers fijn.
*schil de schorseneren (houd 2 dikke schorseneren achter om te frituren) en kook deze
beetgaar af in ruim kokend water waaraan zout en citroensap is toegevoegd.
*spoel ze vervolgens koud, snijd ze in stukjes van 5 cm en dep ze droog.
*bak de lamsfilet rondom aan in bruisende boter en leg deze vervolgens op een rooster en
bestrooi met peper en zout.
*fruit in de bakboter de fijngesnipperde sjalotjes aan en blus vervolgens af met de wijn en de
fond en laat de saus inkoken op dikte.
*meng de Italiaanse kruiden met de geraspte kaas.
*schep rondjes van het kaasmengsel op bakpapier en bak de kletskoppen af in ± 6 minuten op
een temperatuur van 195 graden.
*schil de achtergehouden schorseneren en snijd hier lange dunne plakken van.(dunschiller)
*frituur de plakken af in olie van 180 graden, dep ze daarna droog en bestrooi met een beetje
zout.

DOORGEVEN

*schuif de lamsfilet in een oven van 130 graden gedurende 15 minuten totdat een
kerntemperatuur
van 49 graden is bereikt.
*maak de saus warm en monteer deze af met een klontje roomboter.
*bak de gekookte schorseneren aan en maak de puree warm.
*meng de fijgesneden basilicum met de puree en doe deze in een spuitzak.
*spuit een rondje puree in het midden van een warm bord.
*neem de lamsfilet uit de oven, en leg deze op de puree.
*nappeer rondom met de saus en leg de schorseneren rondom.
*spuit een tipje puree op de lamsfilet en leg hier de kletskop op.
*spuit kleine tipjes puree op de kletskop en zet hier de gefrituurde krullen mee vast.
*afgarneren met een takje groen.