Kabeljauw in sinaasappelsaus
description
Mero a la naranja - Vis in sinaasappelsaus
Ingrediënten
2 sinaasappels - 450 gr verse kabeljauw, op tapaformaat gesneden - bloem om te bestuiven -
10 eetlepels boter - 4 eetlepels Grand Marnier - 4 eetlepels sinaasappelsap - ½ kop
kippebouillon - 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding
Snijd de sinaasappelschillen (alleen het oranje stuk) in lucifergrote reepjes. Haal alle witte
velletjes van de sinaasappel en verdeel die in partjes.
Bestuif de stukken vis goed met bloem. Verhit 6 eetlepels boter in een koekepan, leg de vis
erin en bak deze aan alle kanten goudbruin en gaar (zorg dat de boter niet verbrandt). Leg de
vis op een warm bord.
Leg de partjes sinaasappel en de schil in de koekepan en schud deze even heen en weer om ze
met de boter te bedekken. Voeg dan de resterende 4 eetlepels boter toe en laat dit geheel nog
een minuut bakken. Schenk de sinaasappellikeur erbij, ga zo ver mogelijk bij het fornuis
vandaan staan en laat de vlam in de pan komen. Roer tot de vlammen gedoofd zijn, voeg dan
het sinaasappelsap en de kippebouillon toe en roer tot de saus glad en stroperig is.
Leg de partjes sinaasappel en de reepjes schil over de vis. Giet de saus erover en bestrooi het
geheel voor het opdienen met peterselie.