Fond van bos champignons afgedekt met een roomkraag
description
FONDS VAN PADDESTOELEN MET EEN KERRIEROOMKRAAG
INGREDIENTEN VOOR 1 LTR.
100 cc. slagroom
1 tn. knoflook
1 tl. kerriepoeder
1 kg. champignons of bospaddestoelen
100 gr. winterpeen
100 gr. ui
100 gr. prei
1 bl. laurier
1 tk. foelie
4 tk. thijm
1 st. kruidnagel
50 cc. rode port
Beetje runder of groentenbouillonpoeder
BEREIDINGSWIJZE
*snijd de groenten fijn.
*borstel de champignons schoon.
*doe alles in een grote pan en zet het geheel onder water.
*Voeg de specerijen en de thijm toe en breng het geheel langzaam aan de kook.
*laat het geheel 3 kwartier trekken op een laag vuurtje.
*zeef daarna de bouillon door een fijne zeef.
*zet de bouillon weer op een laag vuurtje en laat deze indampen tot de helft.
*maak de bouillon op smaak met de port en de bouillonpoeder.
*klop de room op tot yoghurtdikte.
*voeg de kerriepoeder en de uitgeperste knoflook toe en maak op smaak met een beetje zout.
*verdeel de bouillon over 4 glazen en schep over de bolle kant van een lepel de room op de
soep.