Go to main content of this page.

Carpaccio van tonijn met gestampte peper

price on request

description

GARPACHO VAN TONIJN MET GESTAMPTE PEPER
INGREDIENTEN VOOR 4 PERS.

  • 275 gr. Verse tonijn
  • 50 gr. Vers geraspte Parmezaanse kaas 200 cc. Olijfolie 1e persing
  • ½ kr. Lollo rosso ¼ bs. Basilicum
  • ½ kr. Lollo verts 50 gr. Pijnboompitten
  • ½ kr. Krulandijvie 2 tn. Knoflook
  • 100 gr. Tomaat 2 bl. Oregano
  • 1 bk. Tuinkers 1 st. Eiwit
  • Peper en zout 30 cc. Aceto Balsamico
  • 100 gr. Gestampte peper

Ingredienten voor de pesto

  • 200 cc. Olijfolie 1e persing
  • ¼ bs. Basilicum
  • 50 gr. Pijnboompitten
  • 2 tn. Knoflook
  • 2 bl. Oregano
  • 1 st. Eiwit
  • 30 cc. Aceto Balsamico

BEREIDINGSWIJZE

-Snijd de tonijn in de lengte in lange repen. (dorsnede ± 5 cm.)
-Klop het eiwit los en bestrijk de buitenkant van de tonijn.
-Laat dit even rusten.
-Rol vervolgens de tonijn door de gestampte peper en duw de peper vast.
-Bak de tonijn rondom aan in een beetje olijfolie. (de tonijn moet rauw blijven).
-Bestrooi de tonijn met zout.
-Laat de tonijn afkoelen en draai deze vervolgens op in plasticfolie.
-Leg de tonijn vervolgens in de koelkast
-Doe alle ingredienten voor de pesto in een blenderbeker en blender het geheel tot een
homogene massa.
-maak de pesto op smaak naar eigen voorkeur.

DOORGEVEN

-dresseer de salade in het midden van een groot bord.
-bestrijk de bodem van het bord met pesto.
-snijd de tonijn in plakjes van ± 1,5 mm.
-bestrijk vervolgens de tonijn met pesto en druppel het restant over de salade.
-bestrooi de tonijn met de Parmezaanse kaas.
-snijd de tomaat in blokjes en dresseer deze rondom de salade .
-leg bovenop de salade een toefje tuinkers.

SERVEREN MET CIABATTABROOD