Carpaccio van tonijn met gestampte peper
description
GARPACHO VAN TONIJN MET GESTAMPTE PEPER
INGREDIENTEN VOOR 4 PERS.
- 275 gr. Verse tonijn
- 50 gr. Vers geraspte Parmezaanse kaas 200 cc. Olijfolie 1e persing
- ½ kr. Lollo rosso ¼ bs. Basilicum
- ½ kr. Lollo verts 50 gr. Pijnboompitten
- ½ kr. Krulandijvie 2 tn. Knoflook
- 100 gr. Tomaat 2 bl. Oregano
- 1 bk. Tuinkers 1 st. Eiwit
- Peper en zout 30 cc. Aceto Balsamico
- 100 gr. Gestampte peper
Ingredienten voor de pesto
- 200 cc. Olijfolie 1e persing
- ¼ bs. Basilicum
- 50 gr. Pijnboompitten
- 2 tn. Knoflook
- 2 bl. Oregano
- 1 st. Eiwit
- 30 cc. Aceto Balsamico
BEREIDINGSWIJZE
-Snijd de tonijn in de lengte in lange repen. (dorsnede ± 5 cm.)
-Klop het eiwit los en bestrijk de buitenkant van de tonijn.
-Laat dit even rusten.
-Rol vervolgens de tonijn door de gestampte peper en duw de peper vast.
-Bak de tonijn rondom aan in een beetje olijfolie. (de tonijn moet rauw blijven).
-Bestrooi de tonijn met zout.
-Laat de tonijn afkoelen en draai deze vervolgens op in plasticfolie.
-Leg de tonijn vervolgens in de koelkast
-Doe alle ingredienten voor de pesto in een blenderbeker en blender het geheel tot een
homogene massa.
-maak de pesto op smaak naar eigen voorkeur.
DOORGEVEN
-dresseer de salade in het midden van een groot bord.
-bestrijk de bodem van het bord met pesto.
-snijd de tonijn in plakjes van ± 1,5 mm.
-bestrijk vervolgens de tonijn met pesto en druppel het restant over de salade.
-bestrooi de tonijn met de Parmezaanse kaas.
-snijd de tomaat in blokjes en dresseer deze rondom de salade .
-leg bovenop de salade een toefje tuinkers.
SERVEREN MET CIABATTABROOD