Go to main content of this page.

Bouillabaise

price on request

description

BOUILLABAISE

INGREDIENTEN VOOR 4 PERS

  • 125 gr. Witvissnippers
  • 125 gr. Zalmfilet
  • 250 gr. Gekookte mosselen
  • 250 gr. Garnalen
  • 150 gr. Winterpeen (brunoise gesneden)
  • 150 gr. Knolselderij (brunoise gesneden)
  • 100 gr. Prei (fijngesneden)
  • 1 lt. Visbouillon
  • 1 tl. Fijngehakte dille
  • 2 tn. Knoflook
  • 1 tk.Thijm
  • 1 tk.Rozemarijn
  • 25 gr. Fijngehakte sjalot
  • 1 el. Olijfolie
  • 1 el. Tomatenpuree
  • 3 st. Tomaat (kleingesneden)
  • 4 sn. Witbrood (in blokjes gesneden)
  • Zwarte peper en zout
  • 150cc. Witte wijn
  • Maizena

BEREIDINGSWIJZE

*fruit de sjalotjes aan in de olijfolie, en voeg vervolgens de tomatenpuree, knoflook en
fijngesneden tomaat toe.
*blus vervolgens af met de visbouillon en voeg de kruiden en de wijn toe. (de dille niet)
*laat de bouillon 45 minuten trekken.
*snijd in de tussentijd de wortel en de knolselderij in blokjes, hak de dille fijn en snijd de
prei fijn.
*snijd het brood in kleine blokjes en besprenkel deze met olijfolie waar een beetje knoflook
is toegevoegd.
*bak de blokjes brood in olie goudbruin. (men noemt dit croutons)
*snijd de vis in kleine stukjes.
*passeer de visbouillon en maak deze op smaak.
*bind de visbouillon af met een beetje maizena.
*voeg de wortel en de knolselderij toe en laat deze garen.
*voeg voor het opdienen de vis toe en op het allerlaatst de prei en de dille.
*serveren in diepe borden en afgarnerneren met een tak dille en de croutons.

Recept: Jan Benning