Go to main content of this page.

Bladerdeeg met vulling

price on request

description

BLADERDEEG AMUSES

Voor ongeveer 20 amuses:

  • 150 gr kastanjechampignons
  • 100 gr olijven op olie (groen of zwart)
  • 75 gr blauwschimmelkaas
  • 50 gr sud en sol tomaatjes
  • Peper en zout
  • 1 ei
  • 5 plakken bladerdeeg


Neem 150 gram champignons, liefst kastanjechampignons, en snijdt deze ragfijn.
Doe hetzelfde met de olijven, kaas en sud en sol tomaatjes.
Meng alles in een kom totdat je een homogene massa hebt, eventueel kun je nog wat
olijfolie toevoegen, niet te veel.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Klop het ei.
Rol de bladerdeeg plakken wat groter uit en maak van 1 plak, 4 gelijke vierkanten.
Bestrijk met een kwastje de randen met ei zodat ze later goed sluiten.
Doe een beetje van het fijn gesneden mengsel op het bladerdeeg vierkantje en vouw deze
zodanig op dat de randen goed sluiten. Bestrijk daarna nogmaals het pakketje met het ei zodat
deze mooi egaal bruin worden in de oven.
Bak de amuses in de heteluchtoven op 220°c gedurende 18-20 minuten zodat ze lichtbruin
zijn.