Bladerdeeg met geitenkaas en spinazie
description
VERSE GEITENKAAS MET SPINAZIE
EN ZONGEDROOGDE TOMAAT
INGREDIENTEN VOOR 4 HAPJES
- 100 gr. verse geitenkaas
- 100 gr. verse spinazie
- 1 tn. knoflook
- 75 gr. zongedroogde tomaat in olie
- 1 st. eidooier
- 1 pl. bladerdeeg 10 x 10 cm
- scheutje olijfolie
BEREIDINGSWIJZE
*laat het plakje bladerdeeg ontdooien op een met bloem bestoven werkvlak.
*was de spinazie en droog de spinazie.
*snijd de zongedroogde tomaten fijn.
*zet een wokpan op het vuur en doe hier een scheutje olijfolie in.
*snijd de knoflook ragfijn en voeg deze toe aan de olijfolie.
*voeg vervolgens de spinazie toe en wok deze in 2 minuten gaar.
*voeg de zongedroogde tomaten toe en maak op smaak met peper en zout.
*laat de spinazie vervolgens uitlekken op een zeef.
*verwarm een oven voor op 225 graden.
*klop de eidooier los in een kommetje.
*besmeer het plakje bladerdeeg met de eidooier.
*snijd het plakje vervolgens in 4 stukken.
*neem een vork en trek voorzichtig met een vork een raster in de eidooier. ( niet duwen)
*leg vervolgens de stukjes bladerdeeeg op een bakplaat die bedekt is met een siliconenmatje.
*bak vervolgens de stukjes bladerdeeeg deeg af in de oven gedurende 12 minuten.
*als het bladerdeeg gaar is uit de oven nemen en enigszins af laten koelen.
*als het bladerdeeg is afgekoeld het bladerdeeg in de lengte doorsnijden zodat men een
bodem en een deksel krijgt.
*verdeel de spinazie over de bodem en leg hier vervolgens de geitenkaas op.
*sluit het geheel met de deksel.
DOORGEVEN
*verwarm een oven voor op 180 graden.
*als de oven op temperatuur is de bladerdeeeghapjes 10 minuten opwarmen in de oven en
vervolgens serveren.