Go to main content of this page.

Avocadocreme met zalmblokjes en rivierkreeftjes

price on request

description

Avocadocrème met gerookte zalmblokjes en rivierkreeftjes

Wim Ubben, Recepturen

Hoeveelheid: 4 personen
Categorie: Koude Keuken: Amuses
Voor: Kookclub VESTA
Datum: Dinsdag 25-05-2010

Hoeveelheid: Ingrediënten:

  • 1½ Rijpe avocado
  • ½ Limoen, uitgeperst
  • 2 el Yoghurtmayonaise
  • 50 gr. Rivierkreeftjes
  • 30 gr. Gerookte zalm
  • Enkel sprieten Bieslook
  • Peper
  • Zout
  • Tremazini brood (kruiden)

Bereiding:

1 Avocado schillen en pit verwijderen, vruchtvlees met limoensap besprenkelen
om verkleuring te voorkomen.
2 Met staafmixer of in de keukenmachine de avocado pureren samen met de
yoghurtmayonaise.
3 Op smaak brengen met peper en zout en eventueel wat limoensap. Indien
nodig de massa door een fijne zeef passeren
4 Rivierkreeftjes grof hakken, samen met de fijn gemaakte in blokjes gesneden
gerookte zalm.
5 Op smaak brengen met bieslook, limoensap en peper.

Afwerken en serveren:

1 Avocadocrème over de glaasjes verdelen.
2 Zalm-rivierkreeftjesmengsel erop scheppen en afgarneren met wat bieslook
3 Een stukje geroosterd Tremazini brood erbij serveren.