Avocadocreme met zalmblokjes en rivierkreeftjes
description
Avocadocrème met gerookte zalmblokjes en rivierkreeftjes
Wim Ubben, Recepturen
Hoeveelheid: 4 personen
Categorie: Koude Keuken: Amuses
Voor: Kookclub VESTA
Datum: Dinsdag 25-05-2010
Hoeveelheid: Ingrediënten:
- 1½ Rijpe avocado
- ½ Limoen, uitgeperst
- 2 el Yoghurtmayonaise
- 50 gr. Rivierkreeftjes
- 30 gr. Gerookte zalm
- Enkel sprieten Bieslook
- Peper
- Zout
- Tremazini brood (kruiden)
Bereiding:
1 Avocado schillen en pit verwijderen, vruchtvlees met limoensap besprenkelen
om verkleuring te voorkomen.
2 Met staafmixer of in de keukenmachine de avocado pureren samen met de
yoghurtmayonaise.
3 Op smaak brengen met peper en zout en eventueel wat limoensap. Indien
nodig de massa door een fijne zeef passeren
4 Rivierkreeftjes grof hakken, samen met de fijn gemaakte in blokjes gesneden
gerookte zalm.
5 Op smaak brengen met bieslook, limoensap en peper.
Afwerken en serveren:
1 Avocadocrème over de glaasjes verdelen.
2 Zalm-rivierkreeftjesmengsel erop scheppen en afgarneren met wat bieslook
3 Een stukje geroosterd Tremazini brood erbij serveren.